torsdag 6. mars 2014

Ny versjon av ArcGIS Online støtter offline redigering

Det kommer stadig nye versjoner av ArcGIS Online og en av de funksjonene som jeg tror folk har ventet lenge på er offline redigering av data. Selv om leverandører av mobilabonnement frister med full dekning overalt, så har vi alle erfart å miste signalene. Kom i gang med Collector for ArcGIS.

Nye ArcGIS Online inneholder også flere analysemuligheter. Analysemulighetene i ArcGIS Online kan være litt vanskelige å finne, for de er skjult under menyen som kommer opp når man klikker på et lag. Bildet under viser et av mine kart i ArcGIS Online som kun inneholder bakgrunnskart punktlag med gatelysinformasjon (klikk på bildet for større versjon).


En annen ting som jeg vil trekke frem med den nye versjonen av ArcGIS Online er Activity Dashboard for ArcGIS, en gratis webapplikasjon for organisasjoner som gir tilgang til realtime data og kan brukes til overvåking av en aller annen aktivitet (f.eks. måleverdier eller status på vedlikehold på gatelys, brøyteroder, søppeltømming etc.).

Det har også kommet en del nye gratis maler for apps for mobile klienter, samt nye maler for webapplikasjoner, og min favoritt som er historiefortelling med kartet i fokus (ArcGIS for Storytelling) har kommet med ny side. Sjekk ut denne.

Esri's blogg med informasjon om alle nyhetene finner du her: http://blogs.esri.com/esri/arcgis/2014/03/05/whats-new-in-arcgis-online-march-2014/

Lykke til!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar