fredag 21. mai 2010

ESRI brukerkonferanse i San Diego

I dag er siste frist for påmelding til ESRI International User Conference i San Diego 12.-16. Juli. Dette er en konferanse som jeg unner alle GIS-interesserte å få med seg minst en gang i livet. En uke med masse faglig påfyll i flotte omgivelser helt sør i California.

Jeg har vært over noen ganger, men syns fremdeles det er utrolig stort å delta på denne konferansen. Det å komme inn i en sal hvor det sitter over 10 000 andre som er interessert i akkurat samme fagfelt som deg, er en mektig opplevelse. Og når Jack Dangermond og teamet hans begynner å presentere masse kule ArcGIS demoer, da oppstår det nesten halelujastemning i salen. Det blir likesom ikke helt det samme å se video fra åpningen.

Hvis man skal delta på konferansen lønner det seg å bruke litt tid på å planlegge hvilke foredrag man skal delta på. Med over 30 parallelle foredrag kan det være vanskelig å få kabalen til å gå opp, nettopp fordi man ikke får plass til alt man har lyst til å lære mer om. Jeg har for det meste pleid å gå på Technical Workshops fra ESRI, men anbefaler også noen brukerforedrag. I år skal Julia Olsson fra Universitetet i Lund og Biogass Midt-Norge holde foredraget ArcGIS for Mapping Biogas Potential from Livestock Manure. Hun sitter hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag og jobber som prosjektleder i Biogass Midt-Norge. Oppgaven er å utarbeide en GIS metode for kartlegging av biogass potensialet. Det å se på alternative energikilder er veldig "inn i tiden", og derfor er dette et veldig aktuelt og spennende prosjekt.
god tur til de av dere som har meldt dere på konferansen! Dere kan se fram til en fantastisk uke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar